SOS za problematične nohte in stopala

Najbolj pogoste težave nohtov in stopal.

Vraščen noht

Najbolj pogost je na palcu, kjer se noht vrašča v okoliško tkivo in pri tem povzroča večje ali manjše bolečine. Pride lahko tudi do vnetja in okužbe. Vraščen noht zdravimo tako, da odstrižemo  vraščen del nohta in očistimo nohtni kanal.

 

Razpokane pete (ragade)

Do razpokanih pet pride zaradi preveč odebeljene kože na stopalih. Koža se upre prevelikemu pritisku in popoka. Ragade očistimo in odstranimo trdo kožo ter jo zaščitimo, da se razpoke zacelijo.

 

Glivično vnetje nohtov

Glivice na nohtih povzročajo spremembo strukture nohta. Noht se začne debeliti, spremeni barvo (rumena, črna), postane krhek in se lomi. Včasih lahko noht tudi odpade. Zadebeljene glivične nohte lahko brusimo in s tem odstranimo glivičen del nohta. Noht nato zdravimo z antimikotičnim sredstvom.

 

Kurja očesa

Kurja očesa so odebelitve kože, ki rastejo pod kožo v trnu podobni obliki. Povzročajo lahko velike bolečine. Najprej odstranimo odvečno trdno kožo nato pa še stržen, ki je na sredini in je vzrok za bolečine. 

 

Otiščanci

Otiščanec je plast odmrlih kožnih celic, ki se razvije zaradi trenja. Najbolj pogosto nastanejo na prstih. Po pedikuri je olajšanje takojšnje.


Želite biti obveščeni o aktualnih dogodkih v pedikerskih salonih Medi-Pedi?

Prijavite se na naše e-novice.